Според съда, през периода от януари до 9 август 2011 г. в Русе и в град Лима, Перу, в съучастие с 26-годишния си племенник Анатоли Дамянов и неустановено лице, той извършил приготовление да придобие от неустановено лице в Лима високорисково наркотично вещество и да го държи от там до Мадрид, предаде БТА.

Вижте снимки >>>

От присъдата на Ангелов ще бъде приспадното времето по предварителното задържане, което е около година.

Името на Венцислав Ангелов-Чикагото нашумя и в края на миналия месец. Той бе арестуван на 28 юни при акция на ДАНС в Русе по подозрение за действия, насочени срещу стабилността на банковата система.

Двайсет и четири часа по-късно Ангелов бе освободен с предупредителен протокол да не публикува публикации, с които да създава смут и паника в обществото.

Съдът днес даде условна присъда от три години затвор с пет години изпитателен срок на Анатоли Дамянов за съучастие в схемата.

Той бе признат за виновен и затова, че на 21 август 2011 г. в комплекс "Слънчев бряг" без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество - 12,5764 грама марихуана, на обща стойност 75,47 лева.

Присъдите могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Извън залата Ангелов заяви, че с Дамянов са невинни и ще обжалват присъдите. Според него някои от показанията на свидетелите не били събрани по надлежния ред.

Той каза още, че е доволен, че третият обвиняем по делото - неговият брат Пламен Ангелов, е обявен за невинен.