Според магистратите доказателствата са противоречиви и взаимноизключващи се, предаде Дарик радио. Освен това не може категорично да се обоснове виновно поведение.

По обвинението за държане на високорискови вещества на Владимир Иванов бе наложено административно наказание - глоба в размер на 1000 лв. 

Инцидентът стана около 5 ч. на 26 декември м.г. в габровския бар "Текила". Тогава при масово сбиване Ганев получи 6 наранявания с нож и дълго време се възстановява в болница. За случилото се бе задържан Владимир Иванов, който прекара 44 дни в ареста. Подсъдимият също пострада при сбиването. Той бе получил прорезни рани на двете ръце, както и синини.

По време на днешното заседание бяха изслушани 3-ма свидетели, вещите лица, както и Иванов. Световният шампион по борба не се яви, той бе представляван от адвокат.

Подсъдимият разказа за случилото се, като за някои от подробностите, упоменати от него при разпита в полицията, нямаше спомен.
"Сбутахме се с човек от компанията на Ганев (Мирослав Ботев), разменихме си обидни реплики, удар от друг и падайки повлякох Мирослав. След това него го изправиха, а мен започнаха да ритат. Получавах удари от всякъде - бяха повече от 3-4-ма", разказа Иванов.
По неговите думи пълзейки успял да излезе извън заведението, където боят продължил, тогава видял нож в ръката на един от мъжете и го издърпал. За станалото след това Владимир нямаше спомен.

Според него няколко пъти по време на сбиването е губил съзнание. В показанията си пред полицията обаче Иванов е споменал, че издърпвайки ножа,  започнал да го размахва. Изхвърлил го преди да се качи в такси.

По обвинението за притежание на марихуана обясни, че е бил обискиран в полицията в различни кабинети, но нищо не е открито.
По-късно на масата в един от кабинетите му е показана кутия цигари, която той разпознал като своя. От нея е извадено пликче с 1-2 грама марихуана. За нея подсъдимият не даде никакви обяснения, нито предположения.

Решението на съда днес може да бъде протестирано от прокуратурата от законоустановения срок.