Това стана ясно на днешното заседание по делото в Бургаския окръжен съд, съобщиха "Флагман" и "Зона Бургас".

Нова тройна автотехническа експертиза показва, че Стоянов е управлявал автомобила си с 59 км/ч, а не с 50 км/ч, каквото е ограничението в населеното място. Първата експертиза сочеше, че той е шофирал с 49 км/ч.

Така прокурорът по делото Димо Маджаров добави към обвинението още едно утежняващо вината обстоятелство - шофиране с превишена скорост. Той поиска присъда от 10 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие и лишаване от право на управление на МПС за период от 12 години.

На 11 септември м.г. 36-годишният Костадин Стоянов се качи с личния си автомобил на тротоара в бургаското село и премаза бебешка количка, в която беше момиченцето. Малката Красимира загина на място.

Делото срещу Стоянов започна в Бургаския окръжен съд през март. Според съдебната експертиза реакциите на граничния полицай са били забавени, тъй като е употребил алкохол и е пушил канабис преди да седне зад волана. Подсъдимият също призна, че в нощта преди катастрофата е пил. По думите му  - не повече от половин бутилка вино.

Днес бяха изслушани пледоариите на прокуратурата, частното обвинение и защитата, както и самият Стоянов и родителите на убитата Красимира.

Адвокатът на родителите поиска максималната присъда от 15 години "лишаване от свобода".

Защитата пък настоя Костадин Стоянов да бъде оправдан по по-тежките обвинения, като поиска по-леката присъда от 2 до 6 години затвор.

Подсъдимият заяви, че никога през живота си не е употребявал наркотици и отново посочи, че съжалява за случилото се.

Съдът ще произнесе присъдата в 14.30 часа. Наказанието, която може да получи Костадин Стоянов, е от 5 до 15 години затвор.