Осъденият на 20 г. затвор за наркотрафик в Италия Брендо бе върнат у нас, за да бъде съден участие в организирана престъпна група и за пране на 21 млн. лв. 

По този процес той първоначално бе осъден на 7 години и половина, но на 11 юли миналата година бе оправдан от апелативните магистрати. Заедно с него подсъдими са брат му Симо Карайчев, балдъзата му Десислава Дишлиева и Моника Добринова. Те също бяха оправдани.

Според обвинението групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.

Прокуратурата протестира решението и сега върховните магистрати решиха, че по делото са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Затова и то се връща в Софийския апелативен съд за разглеждане от нов състав.

"При новото разглеждане на делото въззивният съд следва да проследи внимателно рамките на фактическото обвинение, повдигнато с обвинителния акт и неговата доказателствена обезпеченост", се казва в решението на Върховния касационен съд.

След оправдателната присъда Евелин Банев-Брендо е с най-леката мярка за неотклонение подписка, но със забрана да напуска страната. Въпреки това никой не знае къде е той, МВР не го издирва, защото няма такова искане, а преди два месеца "Дневник" съобщи, че Банев е напуснал България малко преди края на 2014 г.