Румена М. беше призната за виновна за това, че на 06.01.2016 г., около 10.05 часа, в класната стая на 2 “а“ клас и в коридор на СОУ „Васил Левски“, чрез удари и драскане с ръце в областта на главата и лицето, е причинила лека телесна повреда на старшия учител Емилия К. 

Подсъдимата призна изцяло вината си, делото се гледа по съкратената процедура и така тя получи присъда от 10 месеца лишаване от свобода, с отложено с изпитателен срок от 3 години.

Съдът уважи и предявения от битата учителка граждански иск в размер на 2000 лева. 

Пострадалата е начален учител и класен ръководител, като преподава и английски език. Във въпросния ден, преди началото на третия учебен час, учителката влязла в 2 "а" клас, където се срещнала с класния ръководител. В този момент една от ученичките - дъщеря на обвиняемата, помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката.

Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му.

По време на учебния час, ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката преценила, че използвайки в час апарата, тя пречи на провеждането на учебните занимания и го взела. Той обаче звънял и учителката отговорила, като установила, че говори с майката. Уведомила я, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото не пречи на работата.

Няколко минути по-късно обвиняемата отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката помолила майката напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да удря с юмрук в лицето.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.