Това заяви пред "Фокус" ген. Кирчо Киров, който бе осъден на  15 г. затвор за това, че от 2007 г. до 2011 г., като директор на Националната разузнавателна служба, в съучастие със свой подчинен началник, е присвоил от бюджета на службата валута - евро и щатски долари в особено големи размери, равняващи се на повече от 5,1 милиона лева. Решението на военните магистрати обаче не е окончателно и подлежи на обжалване. 

"Аз бях осъден единствено и само по показанията на един свидетел. Мисля, че този процес има политически характер. Очевидно трябва да се отвлече вниманието от дебатите за корупция - да бъдат омаловажени. Очевидно е, че трябва да покажем пред международните фактори, пред нашите европейски партньори, че има осъдена знакова фигура", коментира ген Киров.

Той е категоричен, че е осъден неоснователно при липса или недостатъчна наличност на доказателства. Ген. Киров смята още, че Военната прокуратура и Военният съд са действали в предварителен сговор и е имало предварителна нагласа за неговото осъждане.

"Аз знаех много добре, че ще бъда осъден още преди започването на това дело и крайният резултат не ме учудва. Това е третото от делата, които водят моите наследници срещу мен. Срещу мен се води война от сегашните ръководители на Националната разузнавателна служба, наричана днес ДАР. Тази война се води в медиите и не само, срещу мен и цялото ми семейство", каза ген. Киров и добави, че прокуратурата не казва какви са причините за възникването на това дело.