Бат Сали с 6-месечна условна присъда за хулиганство

stat
16:27  |  16 януари 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Александър Методиев може да обжалва присъдата си Александър Методиев може да обжалва присъдата си
Сн.: Bulphoto

Софийският градски съд призна депутата от ДПС Александър Методиев-Бат Сали за виновен за хулиганство и го осъди на 6 м. затвор с 3-годишен изпитателен срок.
Методиев е обвиняем за противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си и за хулиганство. През юли м.г. той доброволно се отказа от депутатския си имунитет и даде писмено съгласие за възбуждане на наказателно производство срещу него.

На 1 май м.г. Бат Сали отказал да спре за полицейска проверка на път в района на Костенец, държал се грубо с полицаите, заплашвал ги, че ще ги уволни и „след три дни ще се видят вече цивилни“, а след това поискал обяснения от началника на местното полицейско управление за действията на подчинените му. Когато шефът на РПУ-Костенец помолил депутата да не нарушава обществения ред и да остави полицаите да си вършат работата, Методиев грубо му заявил: „нема кво да ми се молиш“.

Освен условното наказание, Софийският градски съд наложи на депутата от ДПС и глоба в размер на 3000 лева.

Решението на градските магистрати може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Последно в Общество


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.