Анна Парпарова, срещу която има няколко дела за измами, е осъдена да заплати на държавата 113 060.70 лева обезщетение за причинени вреди.

Тя бе призната за виновна, че в периода декември 2008 г.-март 2011 г. като счетоводител и упълномощено лице на „Хриспетров” ЕООД, с.Йоаким Груево, не е платила данъчни задължения от 113 060,70 лв.
При водене на счетоводството Парпарова е съставяла документи с невярно съдържание.

Тя е избегнала установяването и плащането на ДДС в размер на наложеното й обезщетение.

Избягването на ДДС-то е ставало чрез съставяне на документи с невярно съдържание - отчетни регистри - дневници за покупките на фирмата. В тях подсъдимата е отразявала данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да са налице доставки; данъчни фактури със завишени стойности, както и е отразявала повторно вече отразени за предходен период данъчни фактури, съобщиха от съда, на който се позова БТА.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

През януари Парпарова бе осъдена на 3 г. затвор по друго от делата срещу нея за крупни измами.
То бе за присвояване на близо 170 400 лева от укриване на ДДС в продължение на 4 години - от декември 2007 до същия месец на 2011 г.

В този период Парпарова е обслужвала „Шерифов" ЕООД от село Устина. Доказано бе, че тя е съставяла документи с невярно съдържание и фактури със завишени стойности, които са били официално декларирани в данъчните служби.

Освен трите години затвор Пловдивският окръжен съд определи Анна Парпарова да възстанови посочената сума.

Пловдивски адвокат и семейството на Парпарова бяха арестувани през 2012 г. заради опит да източат около 2 милиона лева от няколко банки чрез измама.
Задържани бяха адвокатът Борислав Златанов, Парпарова, съпругът й Кънчо и дъщеря им, както и съучастниците им Георги Чобанов и Иво Хлебаров.

В съдебната зала стана ясно, че Парпарова е завлякла фирми с над 80 000 лева.
През декември 2011 г. тя бе задържана при акция на Икономическа полиция. Тогава бе хваната за измама с 40 000 лева, след като "ужилила" двама съдружници - българин и турчин с двойно гpажданство, като държала в тайна от единия договорките си с другия.

Счетоводителката бе показана и в няколко предавания на “Господари на ефира”, след като нейни жертви разказаха за измамите.