Тогавашното назначение на Али Алиев на мястото ѝ предизвика недоволство и протести.

Уволнението на дългогодишния директор на Природния парк "Българка"
* беше признато от Габровския районен съд за незаконно и беше отменено.

Мая Радева е създател на парка. Тя беше отстранена седмица, след като подаде сигнал за финансови злоупотреби на заместника си Али Алиев, който ръководи парка по време на тримесечния й болничен след катастрофа.

Оспорената от Мая Радева заповед за уволнение е издадена през юни 2014 година от Изпълнителната агенция по горите, която, според съдебното решение, трябва да заплати на Радева обезщетение от 7000 лева за времето, в което е останала без работа, предаде БНР.

Като причина за отстраняването ѝ от заеманата длъжност е посочена липсата на професионални качества. Твърдението се базира на одитен доклад за проектите, изпълнявани от парк "Българка" по програми, финансирани с европейски средства.

Решението подлежи на обжалване пред Габровския окръжен съд. Ако не бъде атакувано в двуседмичен срок, Радева ще бъде възстановена на поста, който заемаше 11 години.

*Природен парк "Българка" е разположен по северните склонове на Стара планина и заема територии в централния и източния дял на Стара планина. Площта на парка е 21 772 хектара и обхваща част от територията на общините Габрово и Трявна. Районът се характеризира с голямо разнообразие в релефа, разнообразна флора и фауна и исторически забележителности, които се дължат на граничната роля на Стара планина в историята на Балканския полуостров.