Бившата приятелка на Андреас Лубиц разкри това в интервю, публикувано днес в германския всекидневник "Билд", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тя каза, че щом чула за самолетната катастрофа, си спомнила следните думи на Лубиц:

"Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система, целият свят ще научи името ми и ще го помни".

Ако е извършил подобно нещо, то е защото е разбрал, че заради здравословни проблеми няма да се сбъдне голямата му мечта да работи в Луфтханза като командир на екипаж и пилот на далечни полети, казва 26-годишната стюардеса Мария В.

Тя обяснява пред "Билд", че се разделила с Лубиц, тъй като ставало все по-ясно, че той има проблем:

"Когато спорехме за нещо, той избухваше и ми крещеше. През нощта се будеше и викаше: "Пропадаме", защото имаше кошмари".

Вчера следствието разкри, че вторият пилот е трябвало да бъде в отпуск по болест в деня на катастрофата, но е скрил болничния лист, който бил намерен накъсан на парченца в дома му.

Иззетите при обиска документи подкрепят тезата, че младият мъж е криел заболяването си от своя работодател и от колегите си.

Франс прес цитира "Зюддойче цайтунг", че болничните листове на Лубиц изглежда са подписани от невролог и психиатър.

Луфтханза ще изплати до 50 хиляди евро кръвнина

Луфтханза, германската авиокомпания майка на нискотарифния въздушен превозвач Джърмануингс, чийто самолет "Еърбъс А320" се разби във Франция във вторник, ще изплати незабавно обезщетения на семействата на жертвите в размер на до 50 хиляди евро за човек, предаде ТАСС.

"Луфтханза ще изплати до 50 хиляди евро за пасажер за покриване на неотложните разходи", съобщил представител на групата пред германския вестник "Тагесшпигел".