Обединихме се и около това, че нашата парламентарна група е единствената, която на първия етап може да доведе до стабилност на управлението, каза на брифинг лидерът на ПП „Воля“ Веселин Марешки след проведените консултации с президента Румен Радев.

Ние освен подкрепа на първия етап за едно ново правителство, ще бъдем и един от основните корективи за това дали се спазват предизборните обещания“, заяви Марешки.

На въпрос ще участва ли "Воля" в изпълнителната власт и дали са водени с тях разговори за заместник-министри или да оглавят агенции от изпълнителната власт, Марешки посочи, че такива разговори не са водени, защото участието във властта означава и участие с министри.

Ако се нуждаят от експертизата ни, ще ги подпомогнем, изборът на партньори все пак се прави от тези, на които е даден мандат, очакваме да видим визията на първата парламентарно представена партия какво трябва да бъде следващото правителство, посочи Веселин Марешки.

„Когато приключат преговорите между националистите и ГЕРБ, предполагам, че тогава ще има покана и към нас“, посочи Марешки и подчерта, че в личен план не се вижда като министър.

„Готови сме за експертно участие в абсолютно всички области“, каза още той.

По думите му голяма част от предизборната програма на "Воля" е влязла в подготвяното коалиционно споразумение, така че те нямат на първия етап, на база на написаната програма, особен проблем да подкрепят правителството, а впоследствие ще следят дали се изпълнява, и ако се изпълнява, са готови да ги подкрепят.

Ще се опитаме още на първия етап да допълним тяхната програма с някои от най-силните ни идеи във връзка с демографската криза, посочи Веселин Марешки.

Попитан за случая със срещата между Сашо Дончев и главния прокурор, Веселин Марешки коментира, че няма нищо лошо в това бизнесът да се среща с главния прокурор, но това трябва да бъде официално в кабинета на прокурора, а не в кабинета на някой друг бизнесмен.

Така че това е нещото, което по-скоро е негативното, и няма как ние да го поощряваме. Никога не съм се срещал с главния прокурор и не бих присъствал на такава среща извън официалните места. Не съм бил на тази среща, така че не мога да коментирам в детайли, ако има натиск върху медии, от когото и да е, е абсолютно притеснително, коментира Веселин Марешки.