Това каза по бТВ депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.
Той коментира репликата на Радев към десните народни избраници „Имате още една седмица“ по време на речта си в четвъртък.

Реформаторът обяви още, че речта на Радев била скучна и изпразнена от съдържание.

Той не можа да вдигне самолета вчера, остана заземен. При толкова грешки в речта си, ако беше пилот, щяха да му вземат лиценза. 100 дни се дават за политика, а не да се учим да четем“, допълни Караджов.

„Дори добре обучен военен летец изпуска нервите си, това е много неприятно“, каза патриотът Димитър Байрактаров. Той коментира речта на Радев с репликата: „Текста лошо чете“.

Десислава Атанасова от ГЕРБ подкрепи Караджов и каза, че речта на генералa била изпъстрена с клишета. „Той ако не разбере, че в Народното събрание няма строй от войници, които му козируват, няма да стигнем доникъде“, каза депутатката.

Тя подчерта, че репликата „Имате още една седмица“ издавала, че Радев не познава конституцията: „Има текстове в основния закон, които касаят извънредно положение и той трябва да свика същото това Народно събрание“.

„Той открои своето бъдещо поведение. Репликата за едната седмица е нормален отговор на ненормално поведение“, каза червеният Валери Жаблянов, визирайки възгласите, които народните представители издавали по време на изказването на Радев.

Депутатът неколкократно подчерта, че колегите му в пленарната зала се държали невъзпитано.

АНКЕТА: Очаквате ли промяна при президента Радев?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За репликата на Радев към депутатите, че имат още седмица