Бизнесменът зае четвъртото място на първия тур във вота за държавен глава, като спечели 11,17 на сто от гласовете (427 660 действителни гласове).

Според Марешки при него дошли от БСП и му казали, че ако даде 5 млн. долара, щели да го направят президент. Парите му били предложени от „една пиар агенция, която правела кампанията на Румен Радев и Илияна Йотова”.
Марешки не уточни коя е агенцията, от която поискали това.

Бизнесменът обясни още, че ГЕРБ не го интересува в момента.

"Откъде го взеха генерал Румен Радев? Сега за мен е важно да разберем кой кой е", каза още той пред Нова ТВ.

Бизнесменът обяви, че 300 000 цигани били купени за генерал Радев – ако бях отишъл да си ги купя "тези португалски гласове", щях да имам още 100 000 души.

Ако махнем подкрепата на БСП, гордият генерал щеше да има 100 000 гласа мажоритарно – аз имам 430 000, обясни Марешки.

Той отново заяви, че за да не е българският Доналд Тръмп, са виновни социологическите предизборни манипулации.

Според него Радев е успял заради хората зад Илияна Йотова и Румен Овчаров - картелът на горивата.

"Играя срещу статуквото, но с манипулации „тези хора” убиха надеждата на българския избирател, беше тезата на Марешки. Той добави, че се надява за него да са гласували „мислещи, горди българи” и не насочва техните гласове към никого на балотажа.

"Не казвам, че ГЕРБ са по-добри – просто БСП са големите измамници", настоя Марешки.

Веселин Марешки потвърди, че приема идеи за името на новата си партия. Готов съм да отида на парламентарни избори още през декември, обяви той. 27 години не стигнаха – казваме на младите хора: „Времето е ваше”, добави Марешки.

На въпрос с кои партии би влязал в коалиция за ново правителство, Марешки отговори – в никакъв случай БСП и ДПС. Ще видим колко биха взели другите партии, поясни той на въпрос тогава ГЕРБ ли остава за коалиция.