Тръмп написа също: "Ще се видим в 11,00 ч. за полагането на клетвата. ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД - РАБОТАТА ЗАПОЧВА!".

Вече започнаха официалните прояви по встъпването в длъжност на новия президент на САЩ. Доналд Тръмп присъства заедно със съпругата си Мелания на служба в епископалната църква "Свети Джон".

После ще се срещнат с президента Барак Обама и първата дама Мишел Обама в Белия дом, а после ще се отправят към Капитолия за церемонията по полагане на клетва.

Във Вашингтон все още е рано, но десетки протестиращи са се наредили до входа към района със седящи места в западния край на Капитолия и държат плакати с надписи "Свободна Палестина" и "Нека свободата да ехти".

Някои са облечени в оранжеви гащеризони с черни качулки и протестират срещу центъра за задържане на заподозрени терористи в Гуантанамо.
Но полицията е блокирала протестиращите и пропуска хората с покани да минават през входа.

От другата страна на Капитолия обстановката е спокойна. Елинор Голдфийлд, една от организаторите на протестите Дисръпт Джей-20", каза, че участниците в групата трябва да покажат на Тръмп и привържениците му, че няма да си мълчат по време на президентството му.

Не само избиратели от цялата страна пристигат във Вашингтон да отпразнуват встъпването в длъжност на Тръмп.

В навечерието на церемонията лидерът на Брекзита Найджъл Фараж вдигна тост за новия президент на САЩ на прием в хотел срещу Белия дом, съобщи АП. Той заяви, че 2016 година ще бъде запомнена като повратен исторически момент с Брекзита и избирането на Тръмп.