Заплахата всички изходи на столицата да бъдат блокирани с камиони дойде заради заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”, в която се ограничава движението им по магистралите и ключовите първокласни пътища в най-интензивните периоди на трафик през лятото.

След среща обаче бе договорен компромисен вариант.

Пред Дарик зам.-председателят на една от браншовите организации Красимир Лалов съобщи, че с „олекотения” вариант превозвачите ще успеят да направят доставките в срок.

От пътната агенция категорично отхвърлиха твърденията, че им е оказван натиск за въвеждането на ограничения за движението. По-рано през деня Лалов заяви, че идеята е на „един юнак от една от прокуратурите”.

Остава забраната за движение на тирове по магистралите от 18 до 21 часа в петък и от 14 до 20 часа в неделя.

 Те ще използват Подбалканския път от София до Бургас, ще имат право да се движат и от Русе в посока Варна и този по път 1-3 от Ябланица през Плевен до Бяла. Това каза за "Хоризонт" председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.

"Основното, което се договорихме с тях, е , че все пак автомагистралите ще останат затворени в този интервал от време (посоченият по-горе- бел. ред.), тъй като сега, предвид летния сезон, големия трафик и на туристи, български, чужди, знаете и проблема и с турските гастърбайтери - все пак в този интервал от време те се съгласиха магистралите да останат затворени за тежкотоварно движение", изтъкна шефът на АПИ.

Той подчерта, че са постигнали договореност с превозвачите да обсъдят още въпроси в петък сутринта.