Това съобщи бившият енергиен министър Делян Добрев след продължилите днес преговори за съставяне на кабинет, които този път се проведоха не в централата на ГЕРБ, а в парламента.

"До края на седмицата ще има още една среща, но през това време експертите на двете формации ще продължат да работят по предизборните програми, за да съставят една обща управленска платформа. Говорихме за политики, имаме почти пълно покриване на приоритетите и идеите за развитие на страната”, каза още Добрев.

В преговорите, които води лично Борисов, участват още заместникът му Цветан Цветанов и бившите министри Томислав Дончев и Владислав Горанов.

Вчера Горанов беше категоричен, че няма никакъв друг вариант, освен именно Борисов да оглави новия кабинет. Той заяви това по повод мнението на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че е по-добре друг да бъде министър-председател.

„Такива социални експерименти, които се предлагат, са за вдигане на цената на малкия партньор. Разбира се, че не можем да забраним на Валери Симеонов с неговите 9 депутати (от НФСБ - б.р.) да претендира за всичко, но е малко пресилена позицията, че тази тема е за дебат. Ако той не иска да участва и иска да е новият Радан Кънев, това е негово право“, отсече Горанов.

След днешните разговори обаче Патриотите се приели условието на ГЕРБ и е сигурно - Борисов ще оглави третия си кабинет.

Все още не е ясно обаче как ще бъдат разпределени министерските кресла. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров уточни, че все още не е обсъждано това.

Преди дни обаче председателят на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че, за разлика от предишния мандат, когато само подкрепяха ГЕРБ в управлението, сега искат реално да участват във властта.

Симеонов обаче отрече да са им толкова важни министерските постове и отрече да настояват за 7 такива.

По неофициална информация на "24 часа" е възможно ГЕРБ да поиска коалиционно отделно споразумение с всяка от трите патриотични партии - НФСБ, ВМРО и "Атака", за да се презастрахова от евентуален разнобой между тях занапред.

АНКЕТА: Одобрявате ли Борисов да е отново премиер?