Весела Лечева, водач на листата на БСП за България във Велико Търново, коментира първите официални прогнозни резултати, според които БСП е втора политическа сила, като отстъпва от ГЕРБ с около 4%, като получава 28%.

По думите на Лечева не може да се говори за грешка от страна на левицата в тази предизборна кампания.

ГЕРБ са се възползвали от ситуацията и са предизвикали предсрочните парламентарни избори, за да запазят мястото си в управлението, смята Лечева.

Тя беше категорична, че коалиция между ГЕРБ и БСП не е възможна, както и че лидерът на БСП няма да подава оставка.

Ако ГЕРБ не състави правителство, БСП няма да избяга от отговорността да реализира програмите и мерките си, за да постигне стабилност в страната, каза Лечева.

За нас това е един вид победа. При тези проценти това са към 900 000 гласа за нас. 2014 г. имахме само 506 000 гласа. Разликата с ГЕРБ е 4-5 парламентарни стола, каза по Нова Стефан Данаилов.

Един успех не е окончателен и една загуба не е фатална, според Ламбо. По думите му най-лошото е, ако България остане без кабинет.

Ние сме единствената политическа сила, която практически удвоява своя резултат спрямо последните парламентарни избори, очевидно БСП е на прав път, каза по Нова водачът на листата на „БСП за България“ в 23 МИР в София Жельо Бойчев. Искахме по-категорична заявка за промяна на страната, тя не се получи, добави той.

АНКЕТА: Гласувахте ли?