Считайте това за израз изцяло на моята воля! На въпроса, който всички ми задавате - защо се отказвам, като след толкова много мъки и усилия стигнахме почти до края, отговарям:

Когато достигнах края, видях, че съм стигнал до цирк, в който маймуните и лъвовете изнасят представление, а аз съм вълк, може би единак, казва той в заявление, изпратено до медиите от пресцентъра на " Презареди България".

"Както знаете, вълкът, макар и не цар на животните, е единственото животно, което не играе в цирка.

Взех решение да не се нареждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени "ало-измамници".

За всички тези хора политиката се явява бизнес и насъщно препитание. За мен политиката никога не е била това и е излишно да ви напомням, че за 3 години, откакто съм в нея, не чух една добра дума за себе си и никога не бях допуснат до властта и до политическия дебат.

Армията ми беше ограбена, но макар и сам, продължих да се боря с вятърните мелници. Истина е, че участието ми на тези избори щеше само да повиши интереса към цирка, но нямаше да бъде от полза за обществото.

Ще остана критик на системата и последователен враг на статуквото и на нелепите актьори в него.

Отдръпването ми настрани цели да даде възможност на всичките ми врагове да се опитат за пореден път да направят нещо добро за народа или пак да го ограбят като за последно.

Веднъж декларирах, че за мен политиката не е на всяка цена, а сега ви го показвам", казва още Николай Бареков.