Карадайъ: Липсва институцията председател на НС

stat
14:03  |  15 ноември 2017 | / Автор Калина Петрова /  
Мустафа Карадайъ: Основният проблем е с двойния аршин, усещането е за премиерска република Мустафа Карадайъ: Основният проблем е с двойния аршин, усещането е за премиерска република
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

Ние досега предупреждавахме, че демокрацията в страната е в опасност, а днес можем да кажем, че демокрацията е в криза.
Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, давайки оценка за това, което се случва през последните няколко месеца в страната и отстраняването днес на лидерът на опозицията Корнелия Нинова от парламентарна зала. 

"По Конституция България е парламентарна република, а всеобщо е усещането за премиерска република. Проблемът, който ние го открояваме и на няколко пъти сме го говорили пред медиите е, че ние дадохме ясна оценка за двойния стандарт, двойния аршин на ГЕРБ по конкретни теми, поводи, включително и за морала", заяви Карадайъ. 

"Днес основният проблем, който се очерта в парламентарна зала, е свързан с двойния аршин на ГЕРБ и на г-н Главчев. През последните няколко месеца имам усещането, че институцията председател на Народното събрание липсва в парламентарната ни република.

Г-н Главчев днес се опита да го потвърди. Конкретно г-жа Нинова и г-н Данаил Кирилов цитираха публикации, но имаше различно отношение и поведение към тях. Нещо повече, можем да кажем, че отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия също има своя знак в тези процеси", изтъкна лидерът на ДПС. 
Последно в ДИРектен разговор


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.