Това каза съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов след срещата на ръководството на формацията с министъра на отбраната Николай Ненчев заради назначаването на Орхан Исмаилов от Народната партия "Свобода и достойнство", част от РБ, за заместник-министър на отбраната, предаде БТА.

Запитан от журналисти за последните назначения, сред които и на областния управител на София Веселин Пенев, зам.-председател на НПСД, Каракачанов каза, че при тази ситуация им остава само един ход - оттегляне на подкрепата.

По думите му това (назначението) не е добър знак. Нямаме друг полезен ход, допълни той. След като една партия с един представител в парламента може да получи такива властови позиции, не знам това за какво говори, коментира Каракачанов.

Той отбеляза, че Веселин Пенев не е от друг етнически произход, но реакцията им е същата, което показва, че позицията им е принципна.

Каракачанов обяви, че днес е имало консултативен съвет на ПФ, на който със Симеонов са запознали колегите си с техните позиции и са им дали срок от няколко дни да вземат всяка партия своето решение и идната седмица във вторник или в сряда да се събере Коалиционния съвет, за да вземе решение.

Според председателя на ВМРО в момента някои от партньорите във формацията са за запазване на спокойствие, а други настояват за оттегляне на подкрепата.

На въпрос дали ще разговарят отново с премиера Каракачанов отговори, че не вижда смисъл повече да си говорят с него за каквото и да било.