В края на май от Патриотичния фронт обявиха, че поставят 7 условия на правителството и дадоха срок до 1 юли.

Ден преди да обявят решението си Симеонов и другият лидер на ПФ - Красимир Каракачанов, се срещнаха с премиера Бойко Борисов. В разговора, продължил около два часа, са участвали още вицепремиерът Румяна Бъчварова, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БТА.

След срещата Симеонов посочи борбата с битовата престъпност и отлагането само с месец на увеличението на цените в енергетиката като проблеми, от които са най-недоволни. Той призна, че има неизпълнени условия, но не ги назова. Сред останалите са промени в Изборния кодекс, ограничаване на незаконната сеч, издигане на ограда по границата с Турция.

Каракачанов пък заяви, че са наясно с факта, че част от мерките не биха могли да бъдат решени бързо, но ПФ иска да види действия по тях, като например по проблема с битовата престъпност.  

По този проблем Борисов настоя за спешни мерки, за да има бързи присъди за престъпниците, като наблегна на крадците.

Симеонов изрази задоволство от начина, по който е протекло обсъждането на 7-те точки с министрите. 

Решението ще бъде колективно. Работим по всички точки, подходът е конструктивен, добави той. 

Кънев: Мнозинството е стабилно 

"Мнозинството е стабилно, не виждам причини да не е. Напротив - добрата икономическа конюнктура, която се усеща навсякъде в страната, е определящ фактор за стабилност на управлението", заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. 

Лидерът на ДСБ добави, че с ГЕРБ стоят заедно зад конституционните промени. Ще дойде време и Законът за съдебната власт да влезе в Министерския съвет, допълни той.

Попитан за оттеглянето на законодателните промени, свързани с приватизацията на болниците, Кънев заяви, че на този етап е необходимо да се изчака, защото темата е чувствителна и трябва обществен дебат. Според него обаче нуждата от частни капитали в здравеопазването ще се усеща все по-ясно и приватизацията на болниците ще се върне на дневен ред.

АНКЕТА: Одобрявате ли формата на натиск от страна на ПФ?