Светът губи голям брой горски площи

stat
07:09  |  24 октомври 2017 | Общество / Редактор Виктор Стефанов /  
Горските пожари през 2017-а ще доведат до нов рекорд Горските пожари през 2017-а ще доведат до нов рекорд
Сн.: БТА

През 2016 г. светът е изгубил рекордно голям брой горски площи, предаде Франс прес, като се позова на организация Глоубъл форест уоч.
Организацията следи състоянието на горите по света.

Светът се е лишил от 29,7 милиона хектара гори. Причините за това са както пожарите, така и обезлесяването, дължащо се на земеделието, на дърводобива и на минното дело.

Намаляването на горските площи през 2016 г. е с 51 процента повече в сравнение с предходната 2015 г. В Бразилия, в района на Амазонка, са "изгубени" 3,7 милиона хектара гори. Португалия пък е изгубила 4 процента от горските си площи в пожари.

В Република Конго най-големият пожар до този момент в Африка унищожи 15 000 хектара гори в началото на 2016 г. Във Форт Макмъри в Канада пожари унищожиха 600 000 хектара гори и нанесоха щети за 8,8 милиарда долара.

Големите пожари в Калифорния и в Португалия през настоящата година "обещават" нов рекорд в обезлесяването на планетата.Горските пожари и обезлесяването могат да доведат до увеличаване на преждевременните смъртни случаи и да засегнат източниците на вода и биоразнобразието. Те водят и до освобождаването на огромни количества въглероден диоксид в атмосферата.
Последно в Общество


”Святата” република на Радев

Президентът Радев продължава да бомбардира публиката с думи, които тя иска да чуе.