Тя информира, че опасността от горски пожари все още не е преминала. По думите й метеорологичната прогноза в страната била за топло и сухо време. Танева каза, че опожарени земеделски площи няма да се подпомагат финансово. Подготвят се нормативни промени, които ще станат ясни след 10 септември, добави Танева.

Тя каза още, че 3 хиляди от унищожените масиви щели да се залесят. Десислава Танева заедно с кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков посетиха изложението от кампанията "Подкрепяме българското" в Бургас. Изложението "Подкрепяме българското" бе организирано в 20 шатри за изложители. В тези шатри производители представиха своята земеделска и хранително-вкусова продукция - плодове, зеленчуци, подправки, билки, яйца, сирене, кашкавал, хлебни продукти, пчелни продукти, рибни продукти, вина.

Бургас е вторият от 28-те областни центрове, в който ресорното министерство дава възможност на местните производители да представят своята продукция, която да стане достояние до по-широк кръг потребители.

Кампанията има за цел да подкрепи производителите в опазването и съхранението на традиционното производство у нас и да се даде възможност на българските производители да достигнат директно до повече потребители със своята продукция. С идеята ще се популяризира висококачествената, традиционна българска продукция, ще се насърчи българското производство на земеделски и преработени продукти.