Предишните данни бяха за 58 жертви.

Стюарт Кънди, високопоставен представител на лондонската полиция, заяви, че може да има известна промяна в броя на загиналите, но той няма да е толкова висок, колкото са били най-песимистичните оценки. Петима човека, водени за безследно изчезнали, са били открити и са добре.

Някои от семействата, живеещи в 24-етажния блок Гренфел тауър, са загубили повече от един член.

Пожарът избухна в района Северен Кенсингтън на 14 юни. Двеста огнеборци с 47 противопожарни коли се включиха в гасенето.

Лондонската полиция публикува вчера три снимки от вътрешността на сградата, показващи в детайли как пожарът я е унищожил.

Вижте снимките>>>

На една от снимките се вижда изгорял асансьор, но не става ясно на кой етаж е направена тя. На друга е заснет апартамент, покрит с бяла пепел и отломки.

Двама британски министри казаха вчера, че външната облицовка, използвана при реновирането на Гренфел тауър, може би не отговаря на британските стандарти за строителство и полицията разследва дали това е така

Великобритания запази днес минута мълчание в памет на загиналите при пожара, предаде ДПА.

Стотици хора се събраха край Гренфел тауър. Премиерът Тереза Мей съобщи, че държавната администрация също ще запази минута мълчание в памет на жертвите.

Британските власти съобщиха, че ще помогнат на сирийското семейство на първия официално потвърден загинал в пожара в Лондон да посети Великобритания.

Двадесет и три годишният Мохамад Алхаджали е единствената жертва на пожара в сряда в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон, който официално е идентифициран. Трудният процес на разпознаване на загиналите продължава.