Паднали жици на трамвай предизвикаха пожар

stat
18:12  |  16 юни 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Огнеборците успяха да погасят пламъците бързо, но имаше силно задимяване Огнеборците успяха да погасят пламъците бързо, но имаше силно задимяване
Сн.: Bulphoto

Жиците на трамвай паднаха и предизвикаха пожар в близост до паметника на Васил Левски в София. Горяха тревните площи около монумента.
Инцидентът стана малко преди 18 часа на обръщалото, което трамваите ползват откакто се ремонтира бул. "Дондуков", съобщи БНТ.

Няма пострадали, тъй като пътниците са излезли веднага, след като ватманът е реагирал своевременно.

Причината е авария в контактно-кабелната мрежа, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 
Сигналът за възникнал огън в тревните площи е постъпил към 17.50 часа, уточниха по-късно от МВР.  Незабавно натам са изпратени екипи на пожарната и на Пътна полиция. На безопасно място е изтеглена трамвайна мотриса. Пожарът е погасен за минути.

Движението в района се осъществяваше нормално, но имаше задръствания.

Временно беше спряно подаването на електричество, докато екипи работеха по възстановяване на контактната мрежа.

За известно време беше спряно движението по трамвайни линии 20 и 22 в участъка на паметника „Васил Левски“. За целта беше удължен маршрутът на автобусна линия 20 ТМ до гара Подуяне. Трамваите от линия 20 се движеха до станция „Гео Милев“, а по линия 22 до станция „Изток“.


Последно в Общество


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.