В стихията са ранени 4 души и са нанесени щети на петнайсетина апартамента.

Според полицията осемте жертви са намерили смъртта си след, като скочили през прозорците в опит да се спасят.

Пожарът беше потушена от над 100 пожарникари и 20 единици пожарна техника. По случая се води криминално разследване, след като стана ясно, че пожарът, който е най-сериозният подобен инцидент във френската столица от 2005 година насам, е започнал на две различни места в сградата. На мястото дойде вътрешният министър Бернар Казньов.

Говорител на пожарникарите в Париж поясни, че в сградата, намираща се на улица Мира, тази нощ е имало всъщност два пожара. Първият е избухнал към 2,23 ч. местно време и е ставало дума за пламнали хартии. Пожарникарите били повикани и бързо потушили огъня.

Вторият пожар избухнал в 4,30 ч. местно време (2,30 ч. по Гринуич). Първо пламъците обхванали партера, а после се разпространили из стълбището.

Свидетел на случилото се разказа:

"Пожарът започна около 4.00 сутринта, във всеки случай аз се събудих тогава. Чух викове на дете и жена. Излязох и видях, че обитатели се опитват да се прехвърлят към съседната сграда през прозорците. Хората крещяха и се опитваха да дишат, като си показваха главите навън. Най-малко три етажа горяха".

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов каза, че има четирима пострадали от огнената стихия, които са в критично състояние.

"Все още е много рано да се определи причината за тази трагедия. Води се разследване. Първоначалните данни се анализират от криминалната полиция", допълни той.

Полицията в Париж разпитва мъж, заподозрян за пожара. Разследващите работят и по версията за умишлен палеж.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ще бъде направено всичко възможно случаят да бъде изяснен.

Преди 10 години вълна от пожари в Париж отне живота на петдесетина души. Най-смъртоносният от тях беше в хотел "Париж Опера" , в който загинаха 24 души, от които 11 деца. Същата година при пожар в сграда на булевард "Венсан-Ориол" загинаха 17 души, от които 14 деца, припомня Франс прес.