Съобщението е на пресцентъра на общината.

Запалена е гората около 2-те населени места.

Огнеборци, горски работници и доброволци гасят пожара в Гълъбово. Това съобщиха от оперативния щаб на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Искрата е пламнала в 12.10 по обед, но пожарът бързо е обхванал голяма територия сухи треви и борова гора. Огнената стихия е много близо до последните къщи на източномаришкия град и село Мусачево.

На място са пет пожарни автомобила от Старозагорска и Хасковска област.

Незабавно са пристигнали кметът Тонев, зам-кметът Василев, председателят на Общински съвет Гълъбово Боянчева, комисар Стоян Колев.

Пожар пламна и в местността "Бойчо бунар" край Стара Загора, съобщиха от оперативния щаб на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" . Огънят е лумнал в треви и храсти около 13.00 часа днес.

На място са огнеборци от Стара Загора с един противопожарен автомобил.

Директорът на старозагорската пожарна Стоян Колев заяви, че пожарът вече е локализиран, но все още не е овладян напълно.

Бедственото положение в Гълъбово е отменено.

По последни данни пожарът, който се разгоря в близост до квартал „Митьо Станев“ и край пътя за село Мусачево е обхванал площ от 2500  дка, от които засегнатият горски фонд е от 276 дка. 130 дка е напълно унищожената гора.