Тялото на мъжа от село Илинденци, община Струмяни, е открито, а детето първоначално е било в неизвестност, съобщи пресцентърът на ОД на МВР-Благоевград.

Впоследствие намериха тялото на 9-годишното момченце, паднало в реката, преминаваща край селото, съобщи за „Фокус” директорът на РСПБЗН-Благоевград Георги Пармаков.

Момчето паднало в буйните води заедно с баща си около 16.40 часа днес. Първо бе намерено тялото на удавилия се мъж, а след това и на детето.

Сигналът за инцидента е получен в 16.40 часа днес.

Все още в неизвестност е и 30-годишна жена, която е излязла днес на разходка с кучето си край градската река в Петрич, каза за БТА областният управител Бисер Михайлов.

"Продължаваме да следим за обстановката в района след падналите дъждове и обилното снеготопене, които са причина за покачване на водите на реките в района", посочи още той.

Няма селища, откъснати заради поражения по пътищата, както и населени места в областта с нарушено електрозахранване, добави Бисер Михайлов.


Джип е паднал в придошлата р. Девинска, издирват телата на пътуващите

Предполага се, че двамата пасажери са починали, съобщиха от ОДМВР- Смолян.

Спасителни екипи издирват телата на пътувалите в автомобила съпрузи, колата е намерена на около 3 км надолу по течението според информация от Общинската администрация в Девин.

Автомобилът е излетял в реката при излизане от паркинг в Девин. Според предварителни версии е шофирала съпругата.

На мястото не са открити спирачни следи. Джипът е бил отнесен от реката, повишила днес значително нивото си от проливните дъждове.