Жилища бяха залети от водата, спряно бе електричеството на хиляди българи, мъж и дете се удавиха в приток на р. Струма, трима туристи изчезнаха в Рила, жена намери смъртта си на пътя, дерайлираха вагони на пътнически влак, мъж и жена загинаха в Девин, обобщава БГНЕС.

Съпрузи загинаха, след като паднаха с колата си от мост в Девин. След падането, водата е изхвърлила семейството от джипа им и те не са оцелели.

Нелеп трагичен инцидент отне живота на 30-годишна жена от Бяла. Изгнило дърво паднало върху движещия се автомобил и клоните са пронизали смъртоносно пътничката. Тя е починала на операционната маса в русенската болница.

Три пътни инцидента станаха в рамките на 30 минути при тунела край с. Железница. За щастие без пострадали. Във верижните сблъсъци участваха общо 9 автомобила, всички се движели в посока Благоевград.

40-годишна жена загина на Главен път Е-79 в Кресненското дефиле при друг инцидент. Автомобил Ситроен с благоевградска регистрация, движещ се в посока Кресна минал през насрещната лента, преобърнал се няколко пъти през таван и спрял на сантиметри преди буйните води на р. Струма. Заради преобръщанията, жената е загинала на място.

Приток на река Струма изхвърли труп на мъж край санданското село Илинденци. Мъжът е на 47 години и паднал заедно с детето си. 9-годишното момче също бе открито мъртво малко по-късно.

За щастие благополучно приключи друга спасителна операция. Трима туристи на възраст между 25 и 30 години от Пловдивско се изгубиха в събота вечерта на надморска височина над 2200 метра в Рила. Те бяха открити в добро състояние след едно денонощие в планината.

Сутринта локомотивът и двата вагона на пътническия влак София – Карлово дерайлираха във входните стрелки на гара Стряма.

Заради проливните дъждове и ураганния вятър, бедствено е положението в редица райони на Източна и Южна България.

Над 300 служители на вътрешното министерство работят за преодоляване на последствията от усложнената оперативна обстановка в областите Бургас, Смолян, Кърджали, Хасково, Благоевград и Варна.