Най-вероятно жената е паднала в река в района на село Росен, съобщи Нова телевизия.

Жената била тръгнала със съпруга си на път към децата си.

Мъж, спукал гума на буса си, се издирваше цяла нощ и в неделя сутринта. Той е бил видян за последно снощи около автомобила, след което следите му се губели. Издирван е бил в местността "Черниците".

Около 9 часа в неделя областният управител на област Бургас, Павел Маринов, съобщи пред Фокус, че мъжът е открит жив в дома си в Бургас от кмета на общината Димитър Николов.

От Гражданска защита са помогнали на хора, закъсали по гарите, където не е имало ток. Четири влака са закъсали в Бургаско.

Кметът Димитър Николов обяви днес, че вече всички пътища в областта са отворени и проходими и че няма опасност язовири да прелеят.

„Започваме възстановяване на инфраструктурата, какво и възстановяване на електрозахранването, където е спряно на няколко населени места. Имам достатъчно техника и започваме постепенното възстановяване”, допълни Димитър Николов.

В събота бе обявено бедствено положение в град Бургас и областта. Затворени бяха много пътища, за да се избегнат инциденти при пътуване. Червен код за опасно време бе обявен за района.

Вчера се скъса язовирната стена на село Черни връх, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Огромно количество вода се бе изсипало на пътното платно.

Има опасност от скъсване на язовири, единият от които е до нефтопровода, което е потенциална опасност от еко катастрофа.

Обстановката в Габрово и Велико Търново също остава бедствена. Цяла нощ спасителни екипи не са спирали работа.

От вчера следобед всички пътища и проходи в областта са непроходими. Остава затворен проходът Шипка.

Над 50 села, които от снощи са в бедствено положение, цяла нощ останаха без ток.

Преспите на места бяха над половин метър. Това образува километрични колони от закъсали коли, автобуси и камиони. Голяма част от шофьорите караха с летни гуми, без вериги.

В понеделник е неучебен ден в Габровска и Севлиевска община.

В събота река Хасковска излязе от коритото си в централната градска част. Местните хора казват, че подобно наводнение не е причинявано от над 50 години. Нивото на реката днес пада и няма опасност от ново наводнение.

Има много наводнени къщи и училище, в което в понеделник ще е неучебен ден.

Водоподаването е спряно за 24 часа заради негодна вода. Има десетки абонати без ток, предаде БНР.

В община Баните днес се отменя бедственото положение, ситуацията започва да се нормализира. Кметът коментира, че материалните щети са около 500 000 лв.

14 души са блокирани в местносттта Карандила.

Обстановката в Смолянско се нормализира.

Над 30 хиляди абонати на ЧЕЗ все още са без ток. От ЧЕЗ ще изпратят писмо до Министерството на икономиката и енергетиката с искане за разрешение за ограничителен режим на електроснабдяването за селища от 8 общини, докато се оправят авариите.

Ограничителният режим засяга населени места в общините Самоков, Троян, Ловеч, Мездра, Ботевград, Роман, Тетевен и София.