Днес най-масовият бензин А 95 се продава от 1.86 до 2.20 лева за литър. Средната цена за страната е 2.09 лева за литър. Прави впечатление обаче, че в ниския диапазон са отделни малки бензиностанции, намиращи се извън големия трафик.

Докато в обратната посока-най-скъп е бензинът по големите вериги бензиностанции, които правят и най-голям оборот. Само две от по-малките търговци на този пазар си позволяват в момента цени под 2 лева на литър, показват още данните. Докато шестте вериги бензиностанции с най-голям оборот са над 2.13 лева за литър.

Същата тенденция за поскъпване на горивата в последните дни е регистрирана и в Пловдив. Проучване на "Марица" показва, че има скок в цените на масовия бензин и дизел с 10 стотинки на литър. Така средните цени в града под тепетата вече са 2.19 лева за литър дизел и 2.18 лева за А 95.

Експерти прогнозират, че поскъпването на горивата ще продължи и през следващите десетина дни. темпът няма да е голям, но с стотинка-две цените ще се вдигат. Известно понижение-с една-две стотинки може да се очаква само при най-скъпите продукти, които сега струват над 2.40 лева за литър.