По-рано днес председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков атакува Боршош с обвинения за далавери и загуби за милиони. Велков беше назначен от министър Лиляна Павлова за изпълнителен директор на мястото на Боршош, но остана на поста само един ден.

Велков, който е син на депутата от гражданската квота на БСП Славчо Велков, публикува лични съобщения от Иван Беров, началник сектор в НДК, в които се твърди, че обществената поръчка за ремонта е нагласена - трябвало да гласуват за определена фирма и да отстранят друга от конкурса. "Ще се настоява да отстранят ГБС и да спечели Галчев", пише например в едно от тях.

"Галчев инженеринг" беше определена за изпълнител на обществената поръчка за реконструкцията на НДК миналата година.

От пресцентъра на НДК днес излязоха с изявление, в което се казва:

"Във връзка с появила се кореспонденция, разпространена в социалната мрежа Фейсбук от бившия председател на УС Борислав Велков (самият той смята, че формално още е на поста, след като Боршош беше върнат от премиера Борисов - б.р.), моля да се запознаете с позицията на Иван Беров, ръководител сектор Електрозахранване, НДК. На базата на това НДК ще предприеме всички необходими законови действия".

Цитиран е и самият Беров, който заявява:

"Разпространената в интернет есемес кореспонденция не е моя. Съобщенията категорично не са написани от мен и не са изпращани от моя телефон. Нямам друго обяснение, освен че става дума за манипулация".

Междувременно прокуратурата съобщи, че разследва дали Мирослав Боршош е отклонил за плащани на стари задължения част от 17 млн. лева, отпуснати от Министерски съвет само за нуждите около предстоящото европейско председателство.

БСП пък внесе подписи за сформиране на комисия, която да провери съмненията за корупция и обвиненията между Боршош и Павлова. След като тя го уволни с мотив лошо финансово управление на НДК, той отвърна, че отказва да подписва обществени поръчки под натиск и условия.