Родителите на момчето - Георги и Елена Илиеви, призоваха за помощ в социалните мрежи, след като на 25 октомври чули ужасяващата диагноза на малкия си син.

Саркомът на Юинг е изключително агресивен рак на костите, който поразява предимно момчета и юноши и бързо образува метастази.
Родителите на Кристиян се обърнали за помощ към най-добрите болници в Европа и вече са получили оферта за лечение на детето от германска клиника с първоначална сума от 100 000 евро.

Само седмица след отчаяния призив на семейство Илиеви, лелята на момченцето Маргарита Димитрова съобщи в профила си във Фейсбук, че по сметките на Кристиян са събрани 249 500 лева и 10 450 евро. 

"От името на родителите на Криси и като леля на най-лъчезарното момченце, се обръщам към всички хора, подкрепили или желаещи да подкрепят кампанията. Няма думи на света, които да изразят благодарността на цялото ни семейство към Вас, ХОРАТА с големи сърца, за съпричастността Ви към нашата кауза", написа жената.

Очаква се на 11 декември Кристиян и родителите му да пристигнат в клиниката в Хайделберг, където ще му бъде направен преглед и на база на изследванията, ще бъде дадена окончателна ценова оферта за лечението. Момченцето вече претърпя първа химиотерапия в столичната болница ИСУЛ и до няколко дни ще стане ясен резултатът от направения ПЕТ-скенер.

Следващият курс химиотерапия е на 25 ноември. Лечението на Кристиян ще премине през 6 химиотерапии, лъчетерапия, операция за отстраняване на саркома, трансплантиране на стволови клетки и възстановителни процедури.

Семейството е подало документи и във Фонда за лечение на деца, а кампанията продължава. Пред Дир.бг майката на Кристиян - Елена Илиева обясни, че е възможно окончателната оферта за лечение в Германия да стигне 300 000 евро. Тя благодари още един път на всички дарители. 

Всеки, който желае да помогне на Кристиян в тежката борба с болестта, може да го направи тук:

Банка ДСК ЕАД 
IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева 
IBAN: BG71STSA93000024851958 – в евро 
BIC: STSABGSF 
Кристиян Георгиев Илиев