Трупът бе открит на 17 септември в северозападната част на плаж във ваканционно селище „Оазис" в землището на село Лозенец.

Назначена бе ДНК-експертиза, за да бъде установена самоличността, тъй като тялото бе силно разложено.

Резултатите показват, че то е на 23-годишната полякиня Йоанна Станик, която заедно с 25-годишния си приятел Максимилиан Марек изчезна на 6 септември от "Златни пясъци". Двамата били на почивка в курорта с други полски туристи, като във фаталната нощ били на дискотека. Около 2 ч. на 7 септември Йоанна и Максимилиан тръгнали по плажа и изчезнали. Предполага се, че двамата са решили да поплуват, но морето е било бурно и са се удавили.

Вижте снимка на родителите на Йоанна>>

Разследването по досъдебното производство продължава, като са назначени две съдебномедицински експертизи, които към днешна дата не са изготвени.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство, каквато е рутинната практика в подобни случаи, докато бъдат събрани всички данни по случая.

През юли мистериозно изчезна германският турист Ларс Миттанк, който също пристигнал на почивка в Златни пясъци. До момента той е в неизвестност. Частни детективи от Германия също са се включили в издирването.