Двигателите са доставени в авиобаза "Граф Игнатиево", става ясно от писмен отговор на военния министър Николай Ненчев на въпрос на Ангел Найденов от БСП.

Освен това полската страна е приключила ремонта и на вторите два двигателя, като информацията за това е получена в Министерство на отбраната на 15 юли и предстои и те да бъдат върнати у нас.

Ненчев уточнява, че вече е започнал и ремонтът на последните два двигателя, който съгласно споразумението между двете страни трябва да приключи в края на годината.

Министърът припомня още, че на 29 декември 2015 г. на авиобаза "Граф Игнатиево" са били доставени два полски двигателя за изтребителите МиГ-29, които са за временно ползване, за период от 200 летателни часа или две години, което настъпи първо.

Ремонтът на шестте двигателя на руските МиГ-29, които са на въоръжение в българската армия, струва малко над 6 млн. евро.
Руският производител на изтребителите заплаши, че ще заведе дело срещу България заради ремонта на двигателите в Полша.

На 13 май  военният министър Николай Ненчев бе разпитван повече от два часа в столичното следствие за договора за ремонта на двигателите.

Той коментира пред журналисти, че проверката е за избора на компанията, която ще ремонтира двигателите, а не за цената им.

"Това е една предварителна проверка на прокуратурата. В продължение на повече от два часа дадох изчерпателни отговори на всички въпроси. Още веднъж искам да потвърдя, че това за мен и за колегите, за правителството беше геостратегически избор", каза тогава Николай Ненчев, като добави, че е спокоен за всичко, което е направил.