По обяснението на пострадалия журналист - това не е обичайният му маршрут.

Никодимов беше нападнат вчера следобед от двама мъже в алея на Борисовата градина.

Иво Никодимов описа нападателите си като млади, стройни момчета на видима възраст около 20 години, които приличат на членове на футболни агитки. Той повтори, че нападателите не са поискали нищо от него и не са се опитали да го ограбят.

Един човек ми се притече на помощ и тогава тримата са се оттеглиха. Ще съдействам максимално на полицията, давам си сметка, че това е търсене в купа сено. Може би не им стигна времето да ме приведат в безпомощно състояние и да ме ограбят, разказа Никодимов.

Пострадалият каза за Нова, че запомнил лицето на единия от нападателите и вече е разгледал 4000 снимки с намерението да ги разпознае.

Никодимов остава под наблюдение във Военномедицинска академия. Състоянието му е стабилно, но има наранявания по лицето. Днес му предстои операция.

В профила си във фейсбук Никодимов благодари за подкрепата. "Ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници", изрази убеденост той.

Полицията засилва охраната в района около Борисовата градина. Патрулите в парка са специално инструктаж. Това стана ясно след извънредното заседание в МВР снощи заради двата поредни случая на побой в този район.

Ден по-рано - в понеделник следобед, нападнаха нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й на бул. „Драган Цанков”.

Млади момчета до 25-годишна възраст години, но е възможно и да са непълнолетни, около 1.80 м високи - така вчера описа нападателите  в двата случая главният секретар на МВР Младен Маринов.

Между двете нападения няма връзка, смятат в министерството.

От полицията призовават свидетелите да отидат в най-близкия участък, за да дадат показания. Анонимността им е гарантирана.

Състоянието на нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й е много добро, каза вчера доц. д-р Жельо Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница "Св. Анна". Те ще бъдат изписани до няколко дни. Лекарят обаче разказа, че двете жени са били удряни жестоко, предимно по главата.