Момче оцеля като по чудо след екстремно селфи (видео)

stat
08:44  |  11 септември 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Близо 4 ч. е стояло момчето на гредата преди да бъде свалено от пожарникари и полицаи Близо 4 ч. е стояло момчето на гредата преди да бъде свалено от пожарникари и полицаи
Сн.: Shutterstock

Полицаи и пожарникари успяха да спасят живота на 16-годишно момче, влязло в изоставената сграда на ТЕЦ-а в Казанлък заради екстремно селфи.
Вчера в късния следобед група тийнейджъри на възраст от 14 до 16 години влизат в изоставената и опасна сграда на бившата топлофикация в Казанлък, предаде местният сайт PressTV.

Целта на момчетата е да преодолеят опасни препятствия и да направят атрактивни селфита. Едно от тях обаче пропада от близо 15 метрова височина. Успява да се задържи на оставена бетонна греда.

Близо три часа неговите приятели се опитали да му помогнат, когато не успели позвънили на бащата на момчето, което било със сърдечни проблеми. След като и бащата не могъл да помогне подали сигнал за опасната ситуация на тел. 112.

Екип на казанлъшката пожарна успява да спаси момчето, като спасителната акция е продължила близо 40 минути. Момчето е добре и без сериозни наранявания.

Бившата сграда на Топлофикация е една от изключително опасните сгради в Казанлък, която е предизвикателство за младежите и свърталище за наркомани и клошари. ТЕЦ-ът е приватизиран през 2004 година от дружество на бизнесмена Николай Банев.

След няколко години Топлофикация-Казанлък обяви фалит и от тогава сградата се руши. В момента имотът е ограден, но е без охрана и е достъпен за любителите на силни усещания.


Последно в Общество


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.