23-ма са арестуваните фенове. Седем патрулни коли на полицията са пострадали при инцидента, предаде Дарик.

Още преди месец от Столичната полиция са предложили срещата да се играе на неутрален стадион и в светлата част на деня. Заради телевизионни права обаче от БФС отказали това да се случи. Директорът на СДВР комисар Валери Йорданов уточни, че с настаняването в Сектор Г на стадион „Георги Аспарухов” в София, определени фенове са започнали да чупят и рушат. „Личеше едно режисирано поведение на част от публиката, предимно на тези от първите редове до парапетите. Буквално на 5-тата минута след настаняването те започнаха да къртят железа, бетони и да подготвят парапетите за демонтиране. В един момент имаше успокояване на страстите, но в последствие те прераснаха в разрушаване на тези прегради и затова се стигна до решението за извеждането им”, обясни комисар Йорданов.

Няма постъпили жалби за полицейско насилие след футболния двубой. Заради видимо нетрезвото си състояние на стадиона не са били допуснати около 15 души от агитката на ЦСКА. През есенния футболен сезон 70-80 спортни фенове са били осъдени със забрани за посещение на спортни събития след разпознаване от видеозаписи.

От СДВР отрекоха седалките в Сектор Г, предназначен за феновете на ЦСКА, да са били намазали с фекалии, каквито информации се появиха след мача. На практика седалките в сектора са били демонтирани предварително.

Върху три автобуса и два тролейбуса са нанесени щети след мача между Левски и ЦКСА на стадион „Георги Аспарухов”, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Най-големи са щетите по автобус, марка „Икарус”, пътувал по линия номер 120, където са счупени седалки, изкъртен е таван, част от врата. На автобус, пътувал по линия номер 404 е едното панорамно стъкло от страни, както и стъкло на вратата. Друг автобус - по линия 213 също е с щети, но те са по-малки в сравнение с останалите две коли, допълва БТА.

От Столична община заявиха, че ще поискат мачовете да се провеждат през деня, за да се избегнат сблъсъци и вандализъм. В понеделник ще стане ясно какъв е размерът на нанесените материални щети на общинското имущество. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще поиска увеличение на глобите за футболно хулиганство, които в момента са от 200 до 500 лева, а ако има нанесени имуществени щети - от 500 до 1000 лева, предаде bTV.

Петима души остават в ареста за 72 часа след вчерашните инциденти. Останалите 19 бяха съдени днес по Закона за футболното хулиганство по бързата процедура. Тепърва полицията ще издирва най-сериозните нарушители, заснети от камерите на полицията. Те ще бъдат задържани след идентифирането им и срещу тях ще бъдат образувани дела.