Младеж се оплака, че е бит и заплашван от полицаи

stat
09:18  |  13 септември 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Ивалин Антонов показа снимки с нараняванията си Ивалин Антонов показа снимки с нараняванията си
Сн.: bTV Media Group

Младеж от Оряхово на 21 години твърди, че е било пребито по време на арест. От полицията заявиха, че проверяват случая.
Близките на потърпевшия обаче търсят гласност, защото се опасяват, че ще бъде потулен.

Всичко започва, когато полицията е повикана заради сбиване по време на събора в село Лесковец.

„Тук бяхме, пиехме, веселихме се, аз бях гол до кръста, с въпросния Георги се сдърпахме, явно съм го напсувал, момчето ми удари един шамар”, разказа пред bTV Ивалин Антонов.

След разправията той е арестуван за 24 часа. Свидетели твърдят, че при вкарването си в патрулката, той не е имал белези.

Ивалин твърди, че след това е бил бит:

„Хвърлят ме в патрулката и ми блъскат този крак с вратата. Тръгваме за Оряхово, по пътя колата спира някъде, почват: слизай, пребивам те... аз не искам да слизам, издърпаха ме, облегнаха ме с дясната страна на колата, единият ме дърпа с белезниците назад, другият ме млатеше с тъп предмет”.

На другия ден на младежа е връчен акт за липса на лична карта при задържането и друг документ, според който у него бил намерен канабис. Майката на Ивалин иска експертиза на подписите по двата документа.

Вуйчото Емил Димитров има своя версия:

„Ти ще ме пребиеш, ще ме хвърлиш в ареста, след което ще ми кажеш, че са ми намерили наркотици - значи това е за сплашване, да няма сигнали за побоя, който му е нанесен”.

Според заключението на съдебния лекар младежът е бит с палка или бухалка по цялото тяло. 

От полицията в Оряхово отказаха коментар. Началникът Станислав Георгиев обясни, че се извършва проверка, която ще приключи в края на септември.

Каквото и да покаже тя, пострадалият и близките му ще си търсят правата по съдебен ред. Уведомили са и главния прокурор Сотир Цацаров.Последно в Общество


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.