Операцията е била реализирана минути преди полунощ в района на град Сливница, т.е. на 20-ина км от границата със Сърбия.

По информация на телевизията са били задържани не по-малко от четирима души, сред които и полицаи.

Няколко полицаи са арестувани тази нощ близо до Драгоман, предаде и БТА, подзовавайки се на ненаименувани разследващи. Според неофициални данни са арестувани поне двама.

В единия от полицаите са намерени белязани пари. По случая работи Спецпрокуратурата, като става ясно, че полицаите са подпомагали трафик на бежанци.

От ТВ репортаж личи, че в задържането участват маскирани барети от спецслужбите на МВР.  Акцията е на "Вътрешна сигурност" в министерствотго, уточнява БНР.

От пресцентъра на МВР засега отказват коментар. Главният секретар на ведомството Георги Костов обаче потвърди, макар и не директно.

"Има такъв случай, но е рано да го коментираме. Действително има реализация на Дирекция „Вътрешна сигурност” в координация с други оперативни служби на МВР. Има задържани лица, за съжаление, не всички са от криминалния контингент", заяви той пред "Фокус".

Костов отбеляза, че и към момента все още се провеждат процесуално-следствени действия и допълни, че след като бъде ясен резултатът от операцията, той ще бъде съобщен официално.