Тежкият пътен инцидент е станал около 0.30 часа тази нощ в близост до с. Горно Ябълково.

Починал е шофьорът на камиона, Асен Асенов на 34 г. от Свищов, каза Милен Пенев, заместник-директор на главна дирекция „Гранична полиция” в предаването „Тази сутрин” на bTV.

„Медиците очакват спасителните отряди от пожарната в Бургас, за да могат със специална техника да повдигнат автомобила. Шофьорът е затиснат под вода от каросерията на самия автомобил, каза Пенев.

14 пострадали полицаи са транспортирани в бургаската болница с различни травми. Един е със счупен крак, друг със счупена ръка. Шестима от граничарите са с леки наранявания и са изписани от болницата.

Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере. Инцидентът е в зоната на отговорност на ГПУ Средец, в района на 136 гранична пирамида.

На място са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". В камиона са пътували 15 служители на полицията. По данни към момента, шофьорът е останал затиснат в кабината. Пътниците са транспортирани в болница с различни травми.

Причините за пътно-транспортното произшествие се изясняват.

Тази сутрин на брифинг на мястото на инцидента вътрешният министър Веселин Вучков съобщи за смъртта на Асен Асенов, след което замина за Бургас, за да посети настанените в болница шестима полицейски служители и да се осведоми за състоянието им.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров добави, че продължава работата по установяване на причините, довели до тежкия пътен инцидент. Той допълни, че камионът все още не е изваден от дерето, тъй като мястото е труднодостъпно и не може да се разположи специализирана техника. Всички превозни средства, които участват в специализираната полицейска операция, системно преминават през технически прегледи и са технически изправни, беше уточнено по време на брифинга.

Само преди дни човек загина, а двама полицаи бяха ранени при тежка катастрофа във Видин.