Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от агенция "Фокус". Повод за изявлението му е снощната специализирана акция на МВР и ДАНС.

Първоначално беше съобщено за един арестуван граничен полицай, който бил сред основните действащи лица в групата. Бил е задържан в момент, когато се е договарял на улицата.

„Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени - обясни министър Радев. - При обиските е намерена голяма сума пари, обиски се правят и в момента."

„Операцията се ръководи от Специализираната прокуратура, включени са и експерти от ДАНС, СДВР и вътрешния отдел на МВР - добави министърът. Всички, които са замесени ще бъдат докрай намерени, ако не са тук ще бъдат издирени, и ще понесат отговорността спрямо закона."

Около 11.30 - 12.00 ч днес прокуратурата ще даде повече информация за акцията.

Операцията е реализирана в центъра на столицата, на бул. "Александър Стамболийски", предаде късно снощи Нова телевизия.На мястото репортери са видели много полицаи.
 
Задържани са чужденци и трафиканти. Престъпната група е действала от няколко месеца.

Това е първата акция за разбиване на канал за трафик на мигранти през летището. През цялата нощ в столицата са претърсвани адреси на заподозрени.

В хода на операцията под ръководството на Специализираната прокуратура може да има и още задържани служители на МВР. Такъв канал през аерогарата няма как да съществува без участието на такива служители“, каза тази сутрин по БНТ главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той добави, че разбиването на канал за трафик на нелегални мигранти е дълъг процес, изисква много работа и спазване на дискретност.