Той я определи "по-скоро като отдаване на почит на един хомосексуалист, отколкото на един полицай", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На тържествената церемония, на която присъства и президентът Франсоа Оланд, партньорът в живота на убития полицай произнесе прочувствено слово, в което говори за скръбта си и за своята загуба.

"Струва ми се, че на тази церемония имаше нещо двусмислено и че отдаваха почит по-скоро на хомосексуалиста, а не на полицая", заяви Льо Пен, който е съосновател на крайнодясната партия Национален фронт.

"Участието на партньора на полицая, дългата реч, която той произнесе, по някакъв начин институционализираха хомосексуалния брак и го възвеличаха в известен смисъл открито. И това малко ме шокира", заяви в излъчен в YouTube видеозапис Льо Пен.

Помолена да коментира изявлението на баща си, крайнодясната кандидатка за президент на Франция каза, че според нея церемонията е била много достойна, и призна, че е била дълбоко трогната от речта на приятеля на полицая.

"Винаги съм на страната на полицаите", допълни Марин льо Пен, която присъства на церемонията наред със своя съперник на балотажа на изборите на 7 май, центриста Еманюел Макрон.

Полицейският служител беше застрелян в центъра на Париж на 20 април, а негов колега ранен. Нападателят - Карим Шорфи, беше убит. Той е имал четири присъди, а по-рано тази година той е говорил за това, че иска да убие полицейски служители. Носел в себе си бележка, която защитава "Ислямска държава". Джихадистката групировка пое отговорност.