Това заяви Кирил Киров – Японеца пред Нова телевизия по повод вчерашния инцидент, при който в столичния квартал "Факултета" бе прострелян сина му Януш. Според него това се налагало единствено и само, за да не стават скандали, да не стават цигански работи. Защо занимаваме цялото общество с нашите цигански работи и с наркотици, попита той.

Жандармерия охранява софийския квартал "Факултета", след вчерашната стрелба. Полицейската обсада е навсякъде, съобщи Нова телевизия.

За покушението Японеца обвини Сотир Любенов Петров - Йончо, тъстът му Марин, и техни роднини. Киров се обади на тел. 112 след катохора от циганския етнос му казали, че много хора отишли да атакуват къщата му. Той отишъл и в 3-то РПУ да подаде жалба, откъдето му казали, че пред тях има полиция.

За инцидента вчера той обясни, че когато слязъл от автомобила си , синът му Януш седял на задната седалка и в това време го простреляли. При стрелбата бил ранен и полицая, но полицията прикривала случая.


Според  Ани Маринова - тъщата на Георги Любенов Петров тя е била пребита от Киро Японеца и синовете му вчера. Причина за техния гняв по думите на Ани, бил мирният протест срещу ромския бос, който вчера стигна до стрелба във "Факултета". След побоя Ани е с мозъчно сътресение.

Тя обяснява агресията на Кирил Киров срещу нея и близките й и със стара вражда. Японеца имал зъб на зет й, който работел за ромския бос, но го напуснал. Казва, че преди години зет й се разделил с него, защото разбрал, че Киров се занимава с нечисти сделки.

Киров призна, че и той е стрелял със законния си пистолет, но във въздуха.


Георги Любенов Петров и Сотир Любенов Петров се занимават с наркотици. Аз нямам интерес с моите деца да се заяждаме с моята среда. Ние сме перфектни данъкоплатци, обяви Кирил Киров.

Той обвини Сотир, който му е и племеник, че е поръчител на неговото убийство. Причината била активи за 13 млн. лв., които Киров му бил дал да управлява. Йончо обаче бил покровителстван от прокурори и полицаи.