В резултат така или иначе пострадалите домове са и почти наводнени, съобщи bTV.

В къщите навсякъде има кофи и други съдове, в които се стича капещата от таваните вода. Общината е предоставила найлон на мястото на разрушените покривни конструкции, но тежкият сняг във всеки един момент може да премине и през него.

Щетите в квартала се изчисляват на около 200 000 лв., от които 50 000 са само в петте къщи без покриви. Времето по принцип не позволява сериозна работа, но бригада вече действа в една от постройките.

Изграждането на нов покрив струва средно около 13 000 лв. За повечето жители на „Кулата” това е непосилна сума и те се надяват да бъдат подпомогнати финансово. Застрахованите са малцина.

Около 500 хил. лева ще дадем за пораженията след урагана във Враца, обяви премиерът Бойко Борисов преди дни.

Жълт код за валежи от сняг на територията на община Враца е обявен и за днес от
Националния институт по метеорология и хидрология.

До 30 см достига снежната покривка, като през последното денонощие за снегопочистването в града са ангажирани 5 специализирани машини и 7 трактори от ОП „БКС“ – Враца. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Почистени са пътните артерии за масов градски транспорт, както и зоните около обществените сгради и спирките на градския транспорт. Към момента екипите на предприятието продължават дейностите по обработване на улици, тротоарните ивици, вътрешно-кварталните зони, както и централната пешеходна зона. Използвани са над 50 тона сол против заледяване. Експертите от местната администрация продължават да следят нивата на водоемите на територията на общината.