Ексминистърът коментира твърденията на легия „Антимафия” за действията на "частната структура" на Цветанов, за която знаел шефът на държавната ГДБОП Станимир Флоров. Според Григор Здравков и Петър Якимов от организацията паралелният ГДБОП имал офис в столичния квартал "Бояна" и там служители на МВР разработвали тайни стратегии за шантаж.

Техен обект били журналистите Сашо Диков, Маргарита Михнева и Илияна Беновска. Разработвани били и две партии. От БСП били следени Сергей Станишев, приятелката му Моника Йосифова, Румен Овчаров и Антон Кутев. От партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" пък интерес представлявали самата тя, Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски и Тома Биков.

На въпрос дали има такава тайната квартира в "Бояна" Цветанов отговори: "Категорично – не. И това, че на някои се дава трибуна да обяснява и да говори такива твърдения, има компетентни органи, където можеш да занесеш съответните факти".
На уточнение на водещите, че сигнал вече е подаден, той отвърна: "Нека да се произнесат тогава компетентните органи и тогава да коментираме. Защото всеки може да излезе и да каже куп лъжи. Това трябва ли да бъде тема на разговор във връзка с предстоящите избори? Избиратели се интересуват какви политики ще се предложат. Всичко останало е част от жълтата преса".

Цветанов заяви още, че това е клевета, каквито били и твърдения на политически партии и представители на организираната престъпност, които в момента им текат съдебни дела (вероятно има превид Алексей Петров - б.р.).

Междувременно "Движение България на гражданите" обяви, че ще внесе сигнал в прокуратурата да бъдат разследвани данните на легия "Антимафия" и да бъдат поискани документите, внесени в комисията за борба с корупцията. 
"Ще следим много внимателно работата на МВР, защото това ще бъде тест доколко служебното ръководство на това министерство е независимо от бившия премиер Бойко Борисов", заяви Тома Биков и припомни, че миналото лято Меглена Кунева изпрати писмо до Цветанов с питане дали е подслушвана, но й е казано, че няма да получи отговор.

"След изборите ще отворим досиетата на ГЕРБ, в които има разследвания и срещу журналисти, и срещу политици. Убедени сме, че такива досиета съществуват и ще потърсим отговорност на всеки, злоупотребил с властта", закани се Биков.

Цветанов отрече да има и друга разработка - „Будали”, срещу двамата жрналисти от сайта "Биволъ", които първи съобщиха за досието "Буда" на Бойко Борисов.
"Аз за първи път я чувам за тази разработка", категоричен бе ексминистърът.

Запитан може ли някой да е започнал такава разработка, без негово знание, той отговори: "Би могло да се направи. Разбира се, ако вървим към прилагането на всички способи за реализирането на една такава разработка, опираме до прилагането на специални разузнавателни средства, които са с искане от съответния заявител. Това е или оперативна служба в МВР, ДАНС, НРС, Военното разузнаване и прокурор, което се дава с разрешение от съдия и след това идва при министъра".

Преди няколко дни от "Биволъ" съобщиха, че прокуратурата e потвърдила индиректно за водена преписка срещу тях. След запитване, от държавното обвинение им отговорили, че "съгласно Инструкцията за деловодната дейност и документооборота, при регистрация на документи, по които вече има образувана преписка, се записва регистрационният номер и индекс на първоначалната преписка и датата на регистриране на новообразуваната преписка".
Проверката в сайта на прокуратурата показала, че "вече образуваната преписка" е решена от ВКП на 18 февруари (два дни преди оставката на премиера Борисов) като е "изпратена по компетентност".

Засега от държавното обвинение не са потвърдили официално, че има такава преписка.

Тези два случая напомнят на скандала "Галерия", развихрил се в края на мандата на кабинета "Станишев". Тогава стана ясно, че в ДАНС е била образувана разработка за изтичане на класифицирана информация, по която протичаха имената на множество журналисти и депутати.