Менко Менков обяви тази сутрин пред bTV, че е попаднал на документа, докато се запознавал с материалите по третото обвинение срещу Цветанов - за присвояване на 50 000 лв. от бюджета на МВР в полза на разследвания бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.  

Действията на Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 г. Въпреки това, той е бил подслушван и след това, буквално допреди дни, а вероятно и в момента. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но значи е минимум Цветанов", уточни адвокатът.

Мотивът да бъде поискано спиране на подслушването бил, че не могат да се съберат данни по разследването или събраните нямат отношение по предмета на доказване.

Менков обяви, че още днес ще сезира прокуратурата, включително главния прокурор Сотир Цацаров заради документа, тъй като по закон данните от „ненужни” СРС-та се унищожават в 10-дневен срок след получаването на такова писмо в прокуратурата. Този срок изтича в събота – 1 февруари.

Затова още днес адвокатът ще поиска изготвяне на веществени доказателствени средства по данните от СРС-тата.

В противен случай тези материали ще бъдат унищожени, защото се водят ненужни – така няма да има доказателства, а ще започнат да излизат флашки. И никой няма да знае откъде са дошли тези флашки”, каза още адвокатът.

Той обобщи, че в случая важала сентенцията „Крадецът вика - дръжте крадеца!”.

Неотдавна вътрешният министър Цветлин Йовчев отрече Цветан Цветанов и Бойко Борисов да са подслушвани, както твърдят.

Преди дни се стигна до друг скандал около зам.-председателя на ГЕРБ. Съдията по първото дело срещу него, което започна, отказа да си направи отвод заради твърденията, че е бил близък с баща му. Магистратът отрече такава връзка, а Цветанов се възмути, защото, ако бъде оправдан, щяло да остане съмнение, че присъдата не е справедлива.