Агенцията прави уговорката, че 77 000 подписа под искането до британското правителство са били заличени заради измами.

"Хората, които мамейки, добавят подписи под тази петиция, трябва да знаят, че пречат на каузата, която претендират, че подкрепят", заяви в Туитър депутатът Хелън Джоунс, председателка на парламентарната комисия по петициите.

Очаква се комисията да разгледа подписката другата седмица и да реши дали да организира дебат по нея, съобащава БТА.

Британският парламент е длъжен да разгледа всяка петиция, съдържаща над 100 хиляди подписа.

Аргумент в подписката е правило, което правителството трябвало да приложи: ако гласувалите «за» или «против» оставане в ЕС са под 60 процента и при избирателна активност под 75 процента, трябва да има още един референдум. На 23 юни за напускане на ЕС гласуваха 52 на сто, а за оставане - 48 процента от 46,5 милиона избиратели.

Водещи фигури в кампанията преди референдума, включително премиерът Дейвид Камерън, който в петък заяви, че подава оставка, казаха, че не може да има втори референдум по този въпрос.

Френската депутатка Марион Марешал льо Пен от Националния фронт (племенница на Марин льо Пен, която е лидер на партията) саркастично разкритикува петицията, предаде ТАСС.

Видео във Фейсбук показва как тя се присъединява към подписката с името на френския император Наполеон I Бонапарт. Регистрира се на официалeн британски сайт и слага "чавка" пред реда: "Аз съм британски гражданин или жител на кралството". И въпреки, че сочи и адрес във Франция, британската система приема подписа.

Младата льо Пен коментира, че нашумялата петиция за "втори Брекзит" може да бъде подписана от когото и да е и следователно няма стойност. Затова е по-добре френските медии да не й правят реклама, казва тя.