Окръжната прокуратура-Хасково наблюдава досъдебното производство за приемане на подкуп от длъжностно лице след съобщение от Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР за задържан полицейски служител. Той приел рушвета, за да извърши действия по служба, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

По неофициална информация на bTV полицаят е взел пари, за да регистрира с предимство автомобил в КАТ. Инспекторът в група „Регистрация и отчет” в сектор КАТ Стефан Кръстев е бил задържан с парите по време на работа вчера. Той е работил в контролно-техническия пункт, откъдето задължително минават новите коли при регистрация. Арестът е извършен по сигнал, че Кръстев иска дребни суми в брой, за да регистрира с предимство. 

Той е дългогодишен служител в КАТ в Хасково и веднъж вече е разследван за подкупи и отстраняван от работа. Впоследствие обаче е възстановен от съда.

Сега заедно с него е задържан още един човек, но за него не се съобщава нищо.

Само преди дни в Хасково беше задържан друг полицай - началник на група в сектор "Криминална полиция" в Хасково, който обаче беше засечен да шофира с 3,39 промила алкохол.

В началото на месеца пък в Стражиха бяха арестувани двама полицаи заедно с наркодилъри.