Той и консултантката Анжела Запрянова бяха обвинени, че през юни 2010 г. са поискали 250 000 лева подкуп от „Пътинженеринг", за да упражнят влияние върху зам.-кмета на Садово Елена Василева, така че фирмата да спечели обществената поръчка за канализацията на село Кочово.

Окръжните магистрати дадоха ефективно наказание от 3 години затвор и на Запрянова.
Сумата представлява 7% от офертата на дружеството- - 3 572 529 лева.

"Събраните доказателства дават възможност да се направи категоричен извод, че това престъпление е извършено от Йосифов и Запрянова", коментира пред журналисти съдия Мария Шишкова, цитирана от БТА. По думите й присъдите им са близки до средния размер на предвиденото наказание, тъй като максималният размер е 6 години затвор. "Предвид на високата степен за обществена опасност на това деяние, съдът счете, че точно този вид наказание би бил съответен", каза още Шишкова.

От наложените им присъди ще бъдат приспаднати по 3 дни - времето, което са прекарали в ареста след задържането им на 30 юни 2010 година.

"Ще обжалвам, това е някакъв пълен фалш. Не мога просто да повярвам, че има такъв съд", заяви след прочитане на присъдата бившият градоначалник на Садово. Анжела Запрянова отказа коментар. И двамата остават с наложените им мерки за неотклонение - "парична гаранция".

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов коментира, че е доволен от наказанията. По време на пледоариите той е поискал условни наказания.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

В началото на септември т.г. за търговия с влияние и опит за измама бе арестуван и зам.-председателят на общинския съвет в Садово Запрян Димитров. Общинарят взел 5000 лева от жител на село Чешнигирово, разследван за криминално престъпление. Димитров обещал да му осигури алиби, както и да повлияе благотворно върху досъдебното производство.